83 YAŞINDA AMELİYAT OLMAK…

Bazen bana sorarlar, neden belli yasin uzerindeki hastalari ameliyat ediyorsun diye…sanki doktorun gorevi sadece gencleri iyilestirmekmis gibi...hic bikmadan ayni seyi anlatirim onlara….

biz bebekken onlar bize bakmislar, biz de simdi cocuklarimiza bakiyoruz, hem de ayni ozenle….ama bebekler 5-6 kilo agirliginda…cocuklar ise biz kucagimiza aldigimiz zamanlarda en cok 20-25 kilo..cocugumuzu her yere kaldirabiliyoruz. altini temizliyoruz…yorulunca her yere tasiyabiliyoruz..buna gucumuz var…cocuk alti degistirilirken bunu normal karsiliyor, onuru gururu kirilmiyor..cani sikilinca pervasizca beni gezdir, tasi, kucagina al diyor...

peki yaslaninca, yuruyemeyince ne oluyor…isler cikmaza girmeye basliyor…tasinan da mutsuz, tasiyan da...

yanlis anlamayin sakin…bize bakan annemizin, babamizin hep yaninda olmak bizim gorevimiz…genlerimiz de boyle, iyi ki de boyle…ama ya kendi isini kendin yapabileceksen..baskasina muhtac- ya da yuk gibi hissetmeyeceksen kendini? O zaman her sey daha guzel olmaz miydi?

….ve ekliyorum, umarim cok yaslaninca, disariya cikamazsam, kendi isimi gorememeye baslarsam ya da desteksiz gecmemeye baslarsa hayat……..umarim beni de ameliyat edecek bir doktor bulurum….

Iste Cemile teyzem…83 yasinda ama ruhu 25..servise yattigi andan itibaren espirileriyle beni cok guldurdu. 17 kere ameliyat oldum, korkmam ben diyordu…ensesinden- boyun omurgasindan 1 kere ve belinden de 2 kere ameliyat olmus…poliklinikte ilk karsilastigimizda tekerlekli sandalye ile geldi. 2 kisi kaldirip adim attiramamistik. muayene masasina zor yatirdik..agrisi da cabasi...

once enseni 1 hafta sonra belini ameliyat ederim dedim ama o ben dayanirim, ayni anda yap dedi…iyi ki de oyle istedi...

2 gun once ameliyat oldu. ayni anda boyun arkasinda omurilik basisi yapan 2 omuru tamamen alindi, hic uyandirilmadan daha once beline konmus olan 4 vida cikarildi, 6 mesafe kireclenmis- dar kanala sebebiyet veren omur alindi ve tam 12 tane vida konuldu. kim onunicin dua etti bilmiyorum ama neredeyse ameliyat boyunca 1 su bardagi kadar kanamadi:)

dile kolay..83 yillik cinar, ertesi gun ayaga kalkti..hic sikayet etmeden bizimle koridorda yurudu...

Eskişehir Web Tasarım