CERRAHİ KOMPLİKASYON

Cerrahi işlemlerde bazen komplikasyonlar da görülebilir. Her işlem için literatürde belli riskler ve komplikasyon oranları mevcuttur.

Hastalarıma hep söylerim. Cerrah risk ve kazançları terazinin iki ayrı kefesine koymalı ve hangisi ağır basıyor ise hastaya bunu önermelidir. Ancak ne olursa olsun cerrahi riskin varlığı aile ve hasta ile paylaşılmalıdır.

2014 yılında gördüğüm bir hastanın röntgeninde, cerrah ameliyat sırasında diskektomi yapmış ve omurların arasına protez yerleştirmiş ancak 1 ay sonra mesafedeki protez çıkarak omurilik sinirine baskı yapmış ve hastanın yürümesini baskı nedeniyle engellemişti. Protezi oradan çıkardık, yenisini koyduk ve o dönemde omurlara 2 seviyeye 4 adet vida koyarak protezin bir daha çıkmamasını sağladık.

Artık son 1 yıldır bu tip hastalara platin koymak yerine perkütan (kapalı) yöntemlerle faset vidalama işlemi yapıyoruz. Hastaların bel bölgesinde sadece 1.5 cm lik 2 kesi ile bunu başarabiliyoruz. Yine blogda perkütan faset vidalama başlığı altında konu ile ilgili daha ayrıntılı açıklamalara ulaşabilirsiniz.

Eskişehir Web Tasarım