10 SAATLİK ENSE- BOYUN VE BEL SKOLYOZ AMELİYATI

76 yaşında kadın hasta, boyun omurunda kayma ve skolyoz nedeniyle 1 hafta önce opere edildi. Aynı gün uyandirilmadan önce ensesinden ameliyat edilerek kireçlenme temizlendi, sonra uyandirilmadan sırt üstü çevrilerek boyun ön tarafında kayarak omurilik sinirine hasar veren 2 boyun omuru tamamen çıkarıldı ve yerine asansörlü kafes ve plak konuldu. Veeee..yine hasta uyandirilmadan çevirilik bel ve sırtı kapsayan bölgedeki skolyoz eğriliği düzeltilerek 6 yere mikrodiskektomi yapıldı ve 3 protez- 16 vida kullanıldı. Bu işlemler sırasında hastanın riskini azaltmak için noromonitor cihazı kullanıldı.
SONUÇ: 10 saatte aynı hasta uyandirilmadan 3 operasyon geçirdi. Yoğun bakımda ilk gecesini geçirdi ve sabah yürütüldü hastamın boyu skolyoz düzelince 4.5 cm uzadı benim ellerim 1 hafta önceki 12 saatlik benzer ameliyattan sonra bu kez epey şişti skolyoz tam düzeldi...erken dönem bacaklarında parezi yani güçsüzlük olan hastamın tüm güç kaybı düzeldi. 4. Günün sabahında evine taburcu edildi.
Motto: Skolyoz kaderiniz degildir.
#beyincerrahi #nöroşirürji #wwwbulentonalcom#omurgacerrahisi #eskisehiracibademhastanesi#skolyoz — Acıbadem Poliklinik'te.

Eskişehir Web Tasarım