BEL AĞRISI IĞNE İLE TEDAVİSİ- ALGOLOJİ- EPİDUROSKOPİ

Epiduroskopi, RF (radiofrequency), transforaminal enjeksiyonlar ya da faset koterizasyonu/ enjeksiyonu gibi kronik bel ağrısı olan bireylere uygulanabilecek neştersiz yöntemler günümüzde algoloji yani ağrı biliminin başlıca konularındandır. Bel ağrısına yönelik bu tip tedaviler alanında uzman beyin cerrahi, anesteziyoloji ve ortopedi hekimlerince uygulanmaktadır.

Genellikle uzun süre ilaç kullanımına rağmen geçmeyen, alınan fizik tedavi ve konservatif diğer yöntemlerle rahatlamayan, geçirilmiş cerrahi (bel fıtığı ameliyatı) sonrası meydana gelen yapışıklıklara bağlı şiddetli ağrısı olan hastalara epiduroskopi yöntemini uygulayabiliyoruz.

Islem lokal olarak yapılıyor ve başlangıçta anestezi tarafından hafif sedasyon verilerek hastanın ağrı çekmemesi sağlanıyor. Aktif işlem süresi 15 dakika ama hastanın pozisyon verilmesi, temizlenmesi ve steril örtülmesi gibi aşamalarla 30 dakikalık bir zaman zarfında işlem sonlandırılıyor.

Hasta aynı gün ya da isterse ertesi sabah taburcu ediliyor. Literatürde her 100 hastadan 80 tanesinde ağrının bu işlem ile 1 seneye kadar geçirilebileceği bildirilmiş.Taburcu olan hasta pansumanı olmadığı için hemen banyo yapabilir. 1 hafta istirahat önerilir.

Eskişehir Web Tasarım