DÜNYADA YENİ UYGULANMAYA BAŞLANAN MOTOR İLE VİDA ATMA TEKNİĞİ ESKİSEHİR ACIBADEM' DE

Stabilizasyon bel ya da boyun omurilik daralmasinda sıklıkla uygulanan bir yöntem. Halk arasında platin takılması olarak adlandırılan işlemde omurgada darlığa yol açan kemikler alınarak yerine vidalar konuluyor.

Bu yöntemde önce vida konulacak yere bir delik açılıyor, sonra delik konulacak vidanın boyuna kadar genişletiliyor ve bir tornavida ile kemik içerisine ortalama 5 cm lik vidalar yerleştiriliyor.

Bu işlem hem cerrah için yorucu, hem de zamanın uzaması hastanın narkoz alma süresini uzatıyor.

Bir süredir özellikle skolyoz cerrahları arasında daha populer olan motor ile vida konulması işlemi eğitim ve tecrübe gerektiriyor, zira vidanın omurilik sinirini hasarlamaması için doğru hizada gönderilmesi gerekiyor.

son 3 aydır Eskisehir Acıbadem hastanesi stabilizasyon ameliyatlarımın 18 tanesinde bu sistem uygulandı.

12 vida konulan ve 2 taraflı 3 mesafe fıtık temizlenerek protez (TLIFF CAGE) konulan olgunun ameliyat süresi sadece 2 saat 15 dakika olarak kayıt edildi. Uygun vakalarda belli kriterlerle kullanılabilen bu yöntem ile hastanın ameliyatta kalış süresi oldukça kısalıyor, ayrıca mikroskoba geçmeden önce yapılması gereken bu işlem, bu yöntem sayesinde yorulmamış olan cerrah mikroskop altında ince işleri daha rahat yapabiliyor.

Eskişehir Web Tasarım